Jaranan Turonggo Safitri Putro


Jathilan iku tarian tradhisional Jawa sing pemainé utawa panariné migunaaké jaran képang. Tarian iki ana unsur magisé amarga panariné bisa ana sing mendem. Tarian iki digelar kanthi iringan manéka alat musik gamelan kayata: kendhang, saron lan gong. Jeneng tarian iki béda-béda ing sawetara panggonan. Ing tlatah Banyumas diarani ‘ebeg’, ing sawetara panggonan ing Jawa Tengah diarani ‘jaran képang’. Tarian jathilan iki bisa madeg dhéwé lan bisa uga arupa gabungan karo tarian liya kayadéné réyog lan barongan. Sadurungé tarian iki biasa diwiwiti nganggo tetabuhan gamelan arupa: kendhang, bendhé lan kecer, sarta lawakan utawa dhagelan Penthul (Bancak) lan Tembem (Doyok). Ing sèsi pungkasan kerep ana penari sing nganti ngancik trance (kaya kesurupan). Saliyané kanggo hiburan, tari jathilan uga biasa dianggo prosèsi ritual budaya mistis kayadéné tradhisi tolak bala ing pèrèng Gunung Merapi

Mau nonton videonya ada Di MrikiBisa juga DiSini

About these ads

About sukobudoyo

Berbicara apa adanya.. Menyukai budaya jawa

Posted on 23 September 2012, in Budaya Jawa, Gending. Bookmark the permalink. 4 Komentar.

  1. gending2ipun sae, nanging wedal dipun download, mboten dumugi akhir sampun pupus. sampun kaping2 kulo cobi download, terus mekaten trus. sedanten gending mas. margi mboten saged dipun lanjutaken, kecuali mendowload ulang saking awal malih..

  2. tlg solusinipun supados saget ngelanjutaken downloadipun puniko pak nggih…..

  3. Mungkin pengaruh koneksi interner anda. Coba ulangi lagi disaat koneksi stabuil. Saya coba bisa kokk.

  4. oke saya akan mencobanya kembali mas……makasih infox mas ya…..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: