Lagu Yogyakarta Modern + Jadul


JogJa memang Istimewa…

MenuRuT versi Saya, ada bebeRapa Lagu YogyakaRta or JogjaKaRta bangetz…. dan buat kangeN dengan Jogja..

PenasaRan?

Ini Dia 7 Lagu teRfavoRit yang Yogya or Jogja bangetz versi saya… :lol:

1. Katon Bagaskara/KLa Project – Yogyakarta (Download)

ulang ke kotamu
Ada setangkup haru dalam rindu
Masih seperti dulu
Tiap sudut menyapaku bersahabat, penuh selaksa makna
Terhanyut aku akan nostalgi
Saat kita sering luangkan waktu
Nikmati bersama
Suasana Jogja
Di persimpangan langkahku terhenti
Ramai kaki lima
Menjajakan sajian khas berselera
Orang duduk bersila
Musisi jalanan mulai beraksi
Seiring laraku kehilanganmu
Merintih sendiri
Ditelan deru kotamu …
Reff:
Walau kini kau t’lah tiada tak kembali
Namun kotamu hadirkan senyummu abadi
Ijinkanlah aku untuk s’lalu pulang lagi
Bila hati mulai sepi tanpa terobati

2. Genk Kobra-Ngajogjakarta (Download)

Ngajogjakarta
oleh: Genk kobra

witing klapa jawata ing ngarcapada
salugune niki geng kobra
pancen nyata…
kulo saking surakarta njajah nagri ngayogjakarta

ngayogjakarta, kuthane aman, berhati nyaman
kota seniman, kota pelajar, lan kabudayan

malioboro trus ngidul kuwi kraton yogja
kantor pos gedhe ngarepe senisono
ning dhek mbiyen saiki wis ora ana
beteng vredeburg biyen panggonane landa

golek gudheg ning mijilan mesthi ana
ndelok munyuk lan gajah ning gembiraloka
arep santai ning laut bablas kidul kana
parangtritis, parangndhog, parangkusuma

mbantul, prajatamansari, ben ra ucul yo digondheli
sleman sembada, eman-eman marai gela

tuku manuk ning ngasem sor pulau cemeti
kaliurang, nggon adhem ning lereng merapi
cemilane jadah, tempe bacem, ngangeni
goa slarong ngelingake perang jaman kumpeni

gajah mada, iain, kalijaga, uii
panggonane wong pinter sing pada setudi
stasiun tugu, lempuyangan, nggon kreta api
numpak sepur saka kana tekan ngendi-endi

gunungkidul handayani, bacut ucul angel nggoleki
kulonprogo binangun, karo kanca mbok ya sing rukun

ngayogjakarta, kuthone aman, berhati nyaman
kota seniman, kota pelajar, lan kabudayan

borobudur, prambanan, kuwi candhi gedhe
taman sari, pemandian, ning kari bekase
tari srimpi lan gambyong sakgamelane
yen ditonton mesti wae yo nyenengake

daerah yogja ono papat kabupatene
gunungkidul, sleman, bantul, kulonprogo batese
dalad, sangi, lan nyothe kuwi basa premane
yen takpikir aku mesthi kekelen dhewe

sanga papat punjul enem
menawi lepat nyuwun ngapunten
sanga papat punjul enem
kulo niki lulusan pakem

sikil gudhig aja dikukur lan dithithil
tangan reget aja nggo uthik-uthik upil
sirah mumet lan ngelu padha ngombea pil
dadi uwong sing pinter aja dadi pokil

susruk wajan nggo nggoreng krupuk kuwi sothil
mbok ya anteng tangane, aja padha nggrathil
benik ucul dondomi ben ora prithil
dadi uwong sing sugih aja dadi uthil

sikil gudhig aja dikukur lan dithithil
tangan reget aja nggo uthik-uthik upil
sirah mumet lan ngelu padha ngombea pil
dadi uwong sing pinter aja dadi pokil

susruk wajan nggo nggoreng krupuk kuwi sothil
mbok ya anteng tangane, aja padha nggrathil
benik ucul dondomi ben ora prithil
dadi uwong sing sugih aja dadi uthil

3. Ki JaRot – Jogja Tetap Istimewa (Download)

Holobis kontul baris 6x

Jogja Jogja, tetap istimewa
istimewa negerinya, istimewa orangnya
Jogja Jogja, tetap istimewa
Jogja istimewa, untuk Indonesia

rungokno iki gotra
seko Ngayogyakarta
negeri paling penak
rasane koyo swargo
ora peduli ndonya dadi neroko
ning kene tansah edipeni lan mardiko

tanah lairkan tahta
tahta untuk rakyat
di mana rajanya bercermin di kalbu rakyat
demikianlah singgasana bermartabat
berdiri kokoh tuk mengayomi rakyat

mamayu hayuning bawono
seko jaman perjuangan nganti merdiko
Jogja istimewa bukan hanya daerahnya
tapi juga karena orang-orangnya

Jogja Jogja, tetap istimewa
istimewa negerinya, istimewa orangnya
Jogja Jogja, tetap istimewa
Jogja istimewa, untuk Indonesia

tambur wis ditabuh suling wis muni
holobis kontul baris ayo dadi siji
bareng poro prajurit lan senopati
mukti utowo mati
manunggal kawulo gusti

menyerang tanpa pasukan
menang tanpa merendahkan
kesaktian tanpa ajian
kekayaan tanpa kemewahan

datang bagai ombak gemuruh laksana merapi
tradisi hidup di tengah modernisasi
rakyat’e njajah deso milangkori
nyebarake seni lan budi pekerti

Jogja Jogja, tetap istimewa
istimewa negerinya, istimewa orangnya
Jogja Jogja, tetap istimewa
Jogja istimewa, untuk Indonesia

Elingo sabdaning Sri Sultan Hamengkubuwono kaping songo
sakdhuwur-dhuwur’e sinau kudune dhewe tetep wong jowo
umpamakke kacang kang
ora ninggalke lanjaran
ora bumi sing nglairke
dhewe kang tansah kelingan

ing ngarso sung tulodho
ing madya mangun karso
tut wuri handayani
holobis kontul baris
sayuk dadi siji
sepi ing pamrih, rame ing gawe

sejarah ning kene wis mbuktikake
Jogja istimewa, bukan untuk dirinya
Jogja istimewa, untuk Indonesia

Jogja Jogja, tetap istimewa
istimewa negerinya, istimewa orangnya
Jogja Jogja, tetap istimewa
Jogja istimewa, untuk Indonesia

Jogja Jogja, tetap istimewa
istimewa negerinya, istimewa orangnya
Jogja Jogja, tetap istimewa
Jogja istimewa, untuk Indonesia

4. Endless Love-Reason (Instrument) :!: 

Walau cuma instrument , musiknya sangat familiar di telinga kaum muda Jogja yang sering mendengarkan Acara MemoRy di Yasika FM.. he….. :lol:

5. Didi Kempot-Parangtritis (Download)

Rasane kepengin nangis yen kelingan parangtritis
Rasane koyo diiris
Naliko udah gerimis rebo wengi malem kemis
Ra nyono ra ngiro janjimu jebul mung lamis

Parangtritis
Neng kono ono wong manis
Yen eling kowe reneo gelis
Parangtritis
Neng kono ono wong manis
Yen eling aku kepengin nangis

Ombak gede katon ngawe-awe
Nelongso neng ati rasane
Ombak gede sing dadi seksine
Isih kelingan tekan seprene

6.  Shaggy Dog- Di Sayidan

oh coba kawan kau dengar ku punya cerita
tempat biasa ku berbagi rasa
suka duka tinggi bersama
di balik ramainya Yogya

mari sini berkumpul kawan
dansa dansa sambil tertawa

bila kau datang dari selatan
langsung saja menuju Gondomanan
belok kanan sebelum perempatan
teman-teman riang menunggu di sayidan

di sayidan, di jalanan
oh angkat sekali lagi gelasmu kawan
di sayidan, di jalanan
tuangkan air kedamaian

jangan kau takut pada gelap malam
bulan dan bintang semuanya teman
tembok tua, tikus-tikus liar
iringi langkah kita menembus malam

7.  Lagu² daRi band² yang suaRanya khas Jogja tentunya xixixiixii…

Sekian 7 Lagu yang Yogya or Jogja bgtz….

About these ads

About sukobudoyo

Berbicara apa adanya.. Menyukai budaya jawa

Posted on 4 Oktober 2012, in Budaya Jawa, Didi Kempot, Jogjakarta. Bookmark the permalink. 2 Komentar.

  1. boe diyah facebook

    alkmdulilla kulo sampun donwload wayang kulit judul pandhowo ngenger.raos bunga ati kulo matur nuwun dateng bpk kinarto sabdo sak rombonganipun.kula budiyah asli saking kendal jawa tenggah indonesia sak meniko kula wonten arab saudi sampun 14 tahun.sak meniko kula mboten kesepian maleh awet saget miringanken wayang meniko alkmdlillah amin

  2. Piye toh iki sing bener?? Njenengan niku asmanipun asli sinten? Kok ngaku” Bu Diyah, Muchsin, lan Bagol?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: