Sekilas Tentang Makanan Mendhowan


Menurut Bapak Bambang (Banyumas) yaitu:

Mendoan yakuwé panganan sing bahané sekang témpé sing diiris tipis utawa témpé khusus sing bentukké tipis terus digoréng karo glepung sing disogi bumbu rempah. Glepung sing dienggo biasané glepung beras tapi kadang-kadang dicampur karo glepung trigu. Méh kabeh wilayah Banyumas ana panganan mendoan kiyé.

Menurut Bapak H. Suladrie Wahjudjewandono Hardjowiyono:

Mendhoan kuwi jeneng panganan saka Banyumas, digawé saka kacang kedhelé. Wujudé kaya témpé nanging tipis. Anggoné masak digorèng nganggo glepung lan dicampuri irisan godhong luncang, luwih énak yèn dimaem nganggo sambel kecap. Ing panggonan liyané, upamané ing Magelang, mendhoan iku sebutan kanggo témpé sing diglepungi kang digorèng setengah mateng

Menurut Kamus Besar Bahasa Indonesia:

Kata mendoan dianggap berasal dari bahasa Banyumasan, mendo yang berarti setengah matang atau lembek. Mendoan berarti memasak dengan minyak panas yang banyak dengan cepat sehingga masakan tidak matang benar. Bahan makanan yang paling sering dibuat mendoan adalah tempe dan tahu.

 

About sukobudoyo

Berbicara apa adanya.. Menyukai budaya jawa

Posted on 16 November 2012, in Budaya Jawa and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: